PANDA CO² compensatie plan

Ons bedrijf heeft duurzaamheid in ons DNA. Duurzaamheid staat centraal in ons bedrijf. Wij doen veel om onze voetafdruk te verkleinen. Het vervoer vanuit onze fabriek en andere leveranciers naar Nederland of België hebben wij met onze vervoerders vastgelegd in een duurzaamheid contract.
En vanuit ons naar jouw, de klant maken wij uitsluitend gebruik van bezorgers die onze doelstellingen onderschrijven.
Maar wij geven onze klanten ook graag de mogelijkheid om meer te doen. Wij vinden het daarom erg fijn om iedereen de kans te geven om wat te doen tegen klimaatveranderingen.
Het is een service die wij jouw willen bieden, aangezien wij duurzame low waste/zero waste producten verkopen. Met als extra voordeel dat klanten extra nadenken over hun aankoop, en doen dan hun aankoop meer bewust.

CO²-Compenseren met Panda.

Ons initiatief Panda plan, is onze [en de jouwe], kleine bijdrage in de missie voor een duurzamere en schonere wereld te creëren!Ons Panda plan is 100% in lijn met deze missie.

Compenseer jouw CO²-uitstoot met een Panda!

Jouw CO²-uitstoot kun je bij ons op een duurzame en impactvolle manier compenseren via onze bamboeproject in Indonesië.

Wat wil jij compenseren?

Het kopen van artikelen heeft een impact op het milieu. Compenseer jij ook de CO²-uitstoot van jouw aankopen?De CO²-uitstoot van jouw jaarlijkse aankopen.Wat is precies de impact van jouw favoriete items op het milieu? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan het type product, de materialen waar het van gemaakt is en de locatie waar het geproduceerd wordt.Milieu Centraal heeft de gemiddelde CO²-uitstoot voor jaarlijkse aankopen berekend op 2.59 ton CO² per persoon per jaar. Deze gemiddelde uitstoot van je jaarlijkse aankopen kun je eenvoudig bij ons compenseren.

Waarom bamboe?

  • Bamboe heeft een veel betere CO² cq O² synthese verhouding tot hout.
  • Bamboe groeit wel tot 1 meter per dag, waardoor het als de beste CO² bind.
  • Door de bamboe stammen te verwerken [meubels,tuinschermen] slaan we dus eigenlijk voor langere tijd de CO² op en kunnen we dus extra CO² compenseren.
  • Bamboe groeit en groeit maar, ook op vervuilde grond zonder enige meststoffen of pesticiden.
  • De moederpol wordt niet gerooid, alleen de stammen, net als bij gemaaid gras.
  • Bamboestammen worden al na 5 jaar geoogst, bomen hebben meer tijd nodig [totwel 30 jaar] om van economische waarde te zijn voor de boeren.

KAN IK MIJN CO² COMPENSEREN?

Iedereen kan meedoen aan onze Panda CO²-compensatie plan. Hierbij bepaal je zelf hoeveel CO² je compenseert.
Of het nou bamboe betreft of hout, je bepaalt zelf hoeveel CO² je compenseert.
Met de koop van een Panda koop je een beetje CO² compensatie van jouw CO² uitstoot in de vorm van bamboe aanplant [100kilo CO²/1,5m²].

Je compenseert al 100 kilo CO² voor maar € 5,00

Je compenseert de jaarlijkse aankopen van 2 personen voor € 130,00

De gemiddelde CO²-uitstoot voor jaarlijkse aankopen is 2.59 ton CO² per persoon per jaar [Bron: Milieu Centraal].
Met het Panda CO²-compensatie plan zou dat ca. 26 eenheden betekenen oftewel € 130,00
Wanneer jij al jouw aankopen over een (1) jaar compenseert met het Panda CO²-compensatie plan, verdubbelen wij dit naar 52 eenheden, dat is 5.2 ton CO²-compensatie [78m²]!